Sakiewki z białą kiełbasą, cukinią i szparagami  

Uwielbiam grillowane szparagi! A na potrzeby mojej współpracy z Zakładami Mięsnymi Warmia z Biskupca narodził się w mojej głowie przepis na super połączenie szparagów, cukinii i białej kiełbaski. Wszystko w formie małej sakiewki, która stanowi doskonałe rozwiązanie na gotowe i wartościowe, a przy tym lekkie danie z grilla!

Częstujcie się na zdrowie 🙂

Sakiewki z białą kiełbasą, cukinią i szparagami  

Czas przygotowania: 45 minut

Na cztery porcje

– 4 pętka kiełbasy białej ZM Warmia

– 1 cukinia 

– pęczek młodych szparagów 

– sól, pieprz

– olej rzepakowy

Przygotowanie:

  1. Cukinię pokrój w drobną kostkę.
  2. Szparagi obierz, a następnie pokrój na małe kawałki.
  3. Cukinię i szparagi połącz w misce, dopraw solą ziołową i olejem, dokładnie wymieszaj.
  4. Na blacie kuchennym rozłóż arkusz folii aluminiowej. Na środku arkusza rozłóż kiełbasę biała pokrojona w plastry i dodaj uprzednio przygotowane zielone warzywa. Złóż w sakiewkę.
  5. Przygotuj w ten sam sposób jeszcze trzy pozostałe sakiewki, a następnie grilluj na rumiano.  

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *