Uwielbiam grillowane szparagi! A na potrzeby mojej współpracy z Zakładami Mięsnymi Warmia z Biskupca narodził się w mojej głowie przepis na super połączenie szparagów, cukinii i białej kiełbaski. Wszystko w formie małej sakiewki, która stanowi doskonałe rozwiązanie na gotowe i wartościowe, a przy tym lekkie danie z grilla!
Częstujcie się na zdrowie 🙂
Sakiewki z białą kiełbasą, cukinią i szparagami
Czas przygotowania: 45 minut
Na cztery porcje
– 4 pętka kiełbasy białej ZM Warmia
– 1 cukinia
– pęczek młodych szparagów
– sól, pieprz
– olej rzepakowy
Przygotowanie:
- Cukinię pokrój w drobną kostkę.
- Szparagi obierz, a następnie pokrój na małe kawałki.
- Cukinię i szparagi połącz w misce, dopraw solą ziołową i olejem, dokładnie wymieszaj.
- Na blacie kuchennym rozłóż arkusz folii aluminiowej. Na środku arkusza rozłóż kiełbasę biała pokrojona w plastry i dodaj uprzednio przygotowane zielone warzywa. Złóż w sakiewkę.
- Przygotuj w ten sam sposób jeszcze trzy pozostałe sakiewki, a następnie grilluj na rumiano.
Smacznego!